Taas vierähti tovi ennen kuin pääsi naputtelemaan uutta päivitystä remontista.


IMG_1496.jpg

Viime päivityksessä purettiin saunan ja pesuhuoneen seiniä, joista ei sitten löytynytkään ollenkaan purueristettä seinien sisältä. Eteisessä sitten löytyi ainoa kolo jossa eristettä oli, ja sehän löytyi ikkunan alta. Mikä mahtaa olla syynä, että purut on pudotettu pois seinien sisältä tai alunperin jätetty pois.


IMG_1527.jpg

Ja eteisen seinät levytettynä. Tilat on sen verran pieniä ja kuvaaja ammattitaidoton, että välillä on hankalaa saada koko huone näkymään kuvissa. Onneksi osa seinistä on vielä auki niin voi kuvaa toisen huoneen läpi.


IMG_1529.jpg

Nyt ollaan pesuhuoneen kattoa kuvaamassa. Jonkin aikaa mietin jo, että olisin koolannut saunan, pesuhuoneen ja eteisen katot vanhan paneelin päälle, koska paneelin päällä näissäkin tiloissa on jo suoraan välipohjan purueristeet. Saunan korkeus on tällä hetkellä laudeseinällä 2,1 metriä ja lopullinen korkeus saunalle olisi ollut luokkaa 1,9-2,0m, mikä olisi aiheuttanut haasteita lauteiden mitoituksesta suhteessa kiukaaseen. Siitä lisää myöhemmin. Tuo 100mm koolaus olisi pitänyt tehdä siis lähinnä ilmanvaihtoputkea varten, jotta kiukaalle saadaan korvausilmaa talon ulkopuolelta. No, päätin kuitenkin tehdä suuremman työn ihan jo sen takia että varmistetaan rakenteiden kunto. Pesuhuoneen katossa oli ensin uudempaa paneelia, joka oli suoraan naulattu kiinni vanhaan paneeliin. Ilmaraon puuttuminen aiheutti kuitenkin sen että etenkin vesipadan päällä oli vanha paneeli tummunut ja paikoin homerihmaston peitossa. Vanhan paneelin jälkeen oli alumiinipaperi, kasa sanomalehteä ja purut. Tyypillinen rakenne vanhoissa taloissa. Purut jätesäkkeihin ja sanomalehdet talteen, niistä kuvia myöhemmin.


IMG_1533.jpg

Pesuhuoneen välipohjan purut pudotettu. Tässä (ja oikeastaan aina purkutöissä) tosiaan on hyvä käyttää vähintään P3-luokan suojainta ja suojalaseja koska purujen kanssa työskentely on erittäin pölyävää ja epäterveellistä keuhkoihin hengitettynä. Itsellä käytössä Scott Sari NR kokomaski, johon saa vaihtopatruunoita tarpeen mukaan. Aivan ehdoton jatkuvassa käytössä, tulee halvemmaksi ja mukavammaksi kuin kertakäyttömaskit. Kuvassa näkyy nyt yläkerran lattiavasat ja laudoitus, jonka päällä on yläkerran lattia. Lattiavasat kokoa 130x50mm, joten väleihin sopii hyvin 100mm ekovillalevyt jota jäi käyttämättä muutamia säkkejä. Välipohjan eristeillä ei ole lämmöneristämisen kannalta juurikaan merkitystä jos yläkerrassa on lämmöneristys kunnossa. Haittaakaan siitä ei kuitenkaan ole oikein toteutettuna. 


IMG_1534.jpg

Eteisen puolella alkuperäinen paneelikatto aikaan sopivalla värityksellä, sen päällä alumiinipaperi ja nippu sanomalehteä 130mm purueristettä pitelemässä. Saunassa vielä molemmat paneelit katossa, sen jälkeen vuorossa on taas hieman LVI-töitä kun asennetaan sisätiloihin sähköt, kylmävesiputki ja ilmanvaihtoputkeja.