Työmaalla paiskittu hommia viemäritöiden, louhinnan ja alapohjan eristämisen merkeissä. 

image.jpg

Eteisen lattian halki menee vanha betoninen 160mm viemärilinja, joka oletettavasti laskee talon pihalle vanhaan likakaivoon, mutta sen sijainnista ei ole täyttä varmuutta. Olin ajatellut vetää pesuvesien viemärilinjan sisäkautta, mutta yllättäen tupahuoneen väliseinän antura menikin niin syvälle, ettei viemärin kaato olisi enää riittänyt  tuvan puolelle. Vedän viemärin ulkokautta ja liitän siellä tonttiviemäriin. Pesuvedet voisi ohjata maahan tai vaikka sinne likakaivoonkin, koska saunaan ei tule suihkukalustetta niin veden määrä rajottuu pieneksi, mutta jos (kun) rakennusmääräykset tulevaisuudessa vaatii nämä harmaat vedet viemäriverkkoon niin eipähän tarvitse kaivella enää pihaa ympäri. 


image.jpg

Hain rautakaupasta piikkausvasaran, joka upposi vesipadan jäänteisiin todella helposti. Pienen rappauksen vaatii ennen uuden vesipadan käyttöönottoa.


image.jpg

Jäljelle jäi iso kasa tiiltä pois vietäväksi. Oikealla näkyy yhä se sama kivi, joka on ollut siinä nyt jo useamman viikon. Sitä on yritetty nostaaa lihasvoimin, porata, halkoa kivikiiloilla, sahata ja piikata mutta missään edellämainituissa ei ole ollut tarpeeksi tehoa. Täytynee se vaikka usean hengen lihasvoimin kantaa pihalle ja porata täyteen reikiä, että sen saisi pienempinä paloina vietyä kaatopaikalle.

image.jpg

Fuktisolin päällä on nyt yhteensä 100mm EPS eristettä. Otin hieman ohkaisempaa styroxia tähän tilaan jotta ne sai tiiviimmin paikoilleen. Reunilla kiertää irroituskaista pitämään tuleva valu irti perustuksista. Vielä odottelen lattiakaivokalustetta (itse kaivo tuli vihdoin). Seuraavaksi pitäisi viritellä raudoitukset ja siihen lattialämmityskaapeli.