Kyselin viisaammilta valumiehiltä, koska valun päällä uskaltaa jatkaa työskentelyä. Muutama päivä, joten laitetaan kaikki paukut nyt saunaosaston rakentamiseen. 

image.jpg

Saunan ulkoseinärakenteena sisältä ulospäin sormipaneeli, ilmarako, alumiinipaperi, pystypaneeli, ilmarako, alumiinipaperi ja vaakalaudotus. Vaakalaudotuksen jälkeen on tervapeperoinnin välissä purueriste. Laudotuksen kiinnityksestä päätellen koolausväli saattaisi olla jotain muuta kuin 600mm. No, se nähdään purujen tiputtamisen jälkeen. Purujen tilalle tulee 100mm ekovillaa. 


image.jpg

Pesuhuoneessa ulkoseinällä pystypanelointi vielä purkamatta. Sisäseinillä ei sormipaneelin alla ollut pystypanelointia. Liekö joskus paneeloitu uudelleen ja lisätty uusi alumiinipaperi vanhan paneelin päälle.  Nyt saunassa tuoksuu vanhalle puusaunalle. 


image.jpg

Eteiseen vievän oven karmien tilkkeenä on sanomalehteä päivämäärällä  11.2.1955. Pesuhuoneen ikkunan tilkkeenä näyttäisi olevan vanhaa kauluspaitaa ja pureskeltua purkkaa. Täytynee dokumentoida ja laittaa blogiin kuvia muistakin aarteista mitä remontin yhteydessä on tullut vastaan. 


Lattian kanssa tosiaan edetään niin että ensi viikolla lattiasta poistetaan sementtiliima hiomalla kuivumisen edistämiseksi ja tartuntapinnan aikaansaamiseksi, siitä muutaman viikon päästä lattia taaoitetaan  ja annetaan kuivua vielä nelisen viikkoa ennen laatoitusta. Hion lattian käsipelillä, koska neliöt ovat niin pieniä ja konettamimen tulisi turhan kalliiksi