Edelliseen päivitykseen oli pari kuvaa mennyt kyljellään, päivitin ne nyt oikein päin. Työmaalla on paiskittu nyt oikeastaan koko viikko ja edistystä on tapahtunut ihan mukavasti.


IMG_1576.jpg

Eteinen, pesuhuone ja sauna on nyt koolattu 50x50mm tolpilla kattoa myöden. Lisäsin katoon 100 mm Ekovillaa ja seiniin tulee vielä se 50mm lisäys Ekovillaa. Samalla tulivat myös uudet Pihlan Varma ikkunat ja asensin ne tietysti samalla paikoilleen. Ikkunat kannattaa tilata vanhaan taloon 20-30mm vanhoja pienemmäksi, jotta tilkevaraa on varmasti tarpeeksi ja ikkunan saa suoraan jos runko on hieman vinossa. 6 viikon odottelun jälkeen on inhottavaa todeta ikkunoiden olevan liian isot. Saunan ikkunan pokat käsitellään vielä tummempaan sävyyn. Aivan lopuksi saunan ja pesuhuoneen ikkunoihin laitetaan vielä savukalvot, ettei kateelliset naapurit kurki saunaan sisälle. Koolausten jälkeen oli sähköjen vuoro, joita on nyt vedetty kaikille rasioille ja kytkimille. 


IMG_1548.jpg

Kuvassa eteiseen tulevat termostaattien paikat ja hieman sivuummalla valokatkaisija saunan ja pesuhuoneen siivous- ja tunnelmavaloille. Eteisen valokatkaisija tulee oven toiselle sivulle. Kaapelien putkituksesta ollaan montaa mieltä, mutta itse halusin sähkövedot putkitettuina, koska hiiret pitävät sähkökaapelin kuoren mausta, enkä halua valojen tulevaisuudessa räsyvän sen takia että hiiret ovat syöneet ne poikki. Yksi tärkeä seikka rasioiden asennuksessa on asentaa ne oikeaan korkoon, eli tässä kohtaa täytyy jo tietää kuinka monta milliä materiaalia tulee vielä koolausten päälle. 


IMG_1575.jpg

Saunan puolella myös koolaukset tehty ja sähköä vedetty rasioille. Saunaan tulee lauteiden alle kaksi kaiutinta. Asia toistettu varmaan jo monesti mutta kun tehdään alusta saakka, on hyvä ottaa huomioon myös tulevaisuuden tarpeet. Jos saunassa haluaa kuunnella radiota, siihen on mahdollisuus mutta jos radio ja sauna ei sovi samaan tilaan, ei kaiuttimia tarvitse käyttää. Tässä kohtaa helposti toteutettava investointi. Sama juttu lattialämmityksen kanssa, toisaalta lattialämmitystä suositellaan märkätiloihin jo senkin takia että kuivaa lattiaa myös vesivahingon sattuessa.


Valu on kuivanut viitisen viikkoa, joten ollaan nyt puolessa välissä. Sementtiliimat olisi voinut poistaa jo aiemmin mutta aloin tehdä seiniä valmiiksi niin asia on jäänyt tekemättä. Ensi viikolla voisi olla lattian ja hormin vuoro, mutta betonimyllyni taitaa olla vielä silloin lainassa muualla, joten taidan jatkaa seinien rakentamista. Seuraavaksi siis vähän eristettä, paperia ja koolausta, johon asennetaan pintamateriaali - paneeli.