Kuluneen viikon aikana tehtiin kaivanto, josta viemäri, vesi ja sähkö vedettiin päätalolta saunalle.

image.jpg

Viemäri, kylmävesi, maakaapeli ja varaus netille, antennille yms. tulee sulassa sovussa sokkelin ali piharakennukseen. Ylimääräinen asennusputki oli helppo vetää nyt kun maa on muutenkin kaivettu auki samalla tulevaisuutta ajatellen kun varmaan tähänkin rakennukseen tulee jossain vaiheessa nettiyhteys ja antenni. Päärakennuksen puolelle laitetaan vesijohdolle sulku, että se saadaan talvisaikaan tarvittaessa tyhjäksi. Piharakennukseen tuli aiemmin ilmajohto päätalosta ja ollessaan asuinkäytössä piharakennuksessa oli myös oma sähköliittymä, nyt se tulee maan alla piilossa. Sokkelin alitus kovasta savesta onnistui helposti 110mm viemäriputkella, jota moskalla nakuttelemalla sai sopivan reiän tehtyä ensin viemärille ja sen jälkeen muille läpivienneille. Ei tarvinnut kaivaa suurta koloa ja pelätä että sokkeli sortuu läpivientien takia. 


image.jpg

Saunalla soviteltu salaojittavaa lämmöneristettä ja styroxia. tasauskerroksen sai tehtyä kaivannosta jääneellä ylijäämämaalla, jonka päälle tuli suodatinkangas ja 100mm Fuktisolia. Kuvassa sovitellaan 100mm EPS eristettä. Anturoiden kohdalle tulee irroituskaista ja n. 50mm EPS eristettä. Nyt odottelen lattiakaivoja, jotka ovat viivästysten vuoksi myöhässä jo toista viikkoa. Niiden asennushetki olisi tässä vaiheessa, ennen ei pysty lattiaa pidemmälle jatkamaan.


Huomenna projekti jatkuu pesuhuoneen lattian kaivuulla ja tupahuoneen viemärivedoilla. 1000kg suursäkki kuivabetoniakin saapui tontille ja siitä pitäisi riittää tavaraa koko talon lattiavaluihin, tulisijan alle tietysti vahvempaa kuin nyt saapunut S100-laatu.