Päivätyöt hidastaneet tälläkin viikolla muita töitä.


image.jpg

Eteisen katto tuli myös purettua. Laitoin vielä pienet siivut ekovillaa seinien yläosiin, jotta yläkerran seinien eristystä on helpompi jatkaa lattianrajasta ylöspäin. Vasemmalla näkyy etuoven lipan kannattimet, jotka naulattu lattiavasoihin.


image.jpg

Hieman kehnompi kuva saunan katosta, jossa siinäkin rakenteet hyvässä kunnossa. Tässä(kään) ei lattiavasat ole koolattu säännöllisin mitoin, mikä korjaantuu kyllä uuden koolauksen yhteydessä. 


IMG_1544.jpg

Katto saatiin purettua runkoon saakka, joten seuraavana vuorossa katon ja seinien koolaus. Koolaustavaraksi valikoitui 2 tuuman lauta eli 50x50mm mikä mahdollisti lisätä vielä eristekerrosta 50mm verran. Eristevahvuudeksi tulee ulkoseiniin siis 150mm Ekovillaa ja julkisivuremontin yhteydessä 25mm runkoleijona. Koolausväli seinissä ja katossa 400mm. Eteisen paneeli tulee vaakaan, joten seinät täytyy koolata vielä ristiin ylhäältä alas. Ja vanha talon kun on kyseessä, niin koolauksetkin hakataan vasaralla, eikä käytössä ole viimeistelynaulainta.


IMG_1542.jpg

Virittelin myös lastulevystä remontin aikaisen oven erottamaan remontoitu osio remontoimattomasta. Kun remontti keväällä muiden tilojen osalta alkaa, portaat siirtyvät nykyiseltä paikalta mahdollisesti pois, jotta tupahuoneeseen johtavaan oviaukkoon saa moduulimittaisen sisäoven. Siihen saakka ovena saa toimia 10mm lastulevy.


Tosiaan sitten kun koolingit on katossa ja seinissä, on LVIS-töitä helpompi tehdä kun pysyvät paikoillaan.